plantebaserte oppskrifter
Cashew smørost
- 2 dl. cashewnøtter
- 3 ½ dl. varmt vann
- 1 rød paprika, renset og grovhakket
- 3 ss. sitronsaft
- 1 ss. tørket dill
- (1 fed hvitløk)
- 1 ts. løkpulver
- 1 ts. veg. buljong
- 1 ts. urtesalt
- 1 ts. havsalt
- (Bittelitt kayenne)
- 4 ss. maisena maisstivelse / 3 ts. agar agar
Framgangsmåte: Finmal cashewnøttene på hurtigmikser. Med maisena: Tilsett de øvrige ingrediensene, og kjør alt i hurtigmikser ca. 2 min. til en jevn saus. Hell over i en kjele og gi et raskt oppkok under stadig omrøring. Kok ca. 2 min – rør hele tiden. Hell over i en beholder, og avkjøl. Med agar-agar: Bland 3 ts. agar-agar i 3 1/2 dl. varmt vann. La koke (boble) ca. 2 min. Kjør alle ingrediensene, inkludert agar-agar vannet, i hurtigmikser ca. 2 min. Hell over i en beholder og avkjøl.