Banan-is med variasjoner
4 halvfrosne bananer, i biter
10 halvfrosne jordbær
(Vanilje) Soyamelk
(Agave-sirup, vanilje)... [les videre]
Tropiske kuler
2 dl. rå valnøtter
2 dl. rå mandler
2 dl. kokosmel
2 dl. tørkede, orange aprikoser
2 dl. tørket papaya/ananas
2 dl. sultanrosiner... [les videre]
Carob-sjokolade
2 dl. Hakkede, lettristede mandler (ristes f.eks. 1 time i stekeovnen på 125 ‘C)
1 dl. Kokosolje, romtemp.
1 dl. Dadelmos
3 ss. Tahini (100 % finmalt sesam)
½ dl. Carobpulver
½ ts. Ekte vaniljepulver... [les videre]
Bønnepålegg
2 løk
Kaldpresset olivenolje
2 laubærblad
1 ts tørket basilikum
½ ts cayenne
½ ts malt karve... [les videre]
Tofu-røre
1 blokk fast tofu (500 gr)
1 pk kokosmelk (250 ml)
1 mellomstor løk
2 ts Engevita næringsgjær (yeast flakes)
1 ts Trocomare urtesalt... [les videre]
Cashew smørost
2 dl. cashewnøtter
3 ½ dl. varmt vann
1 rød paprika, renset og grovhakket
3 ss. sitronsaft
1 ss. tørket dill
(1 fed hvitløk)
1 ts. løkpulver
1 ts. veg. buljong... [les videre]
Pesto
1 dl. rå valnøtter
1/2 dl. rå cashewnøtter
Blader fra en potte fersk basilikum
4 fed hvitløk
1/2 dl. gjærflokker... [les videre]
Hummus (kikertpostei)
1 boks (410 gr.) kikerter
2 ss. oliven olje
1 ss. tahini
2-3 ss. sitronjucie
1 ts. urtesalt
1 ts. basilikum... [les videre]
Saftige rundstykker
1 ½ liter potetterninger
1 liter vann
1 ½ dl. Kaldpresset olivenolje
5 dl. Siktet speltmel
5 dl. Fin sammalt hvetemel
... [les videre]