plantebaserte oppskrifter
Saftige rundstykker
- 1 ½ liter potetterninger
- 1 liter vann
- 1 ½ dl. Kaldpresset olivenolje
- 5 dl. Siktet speltmel
- 5 dl. Fin sammalt hvetemel
- 5 dl. Siktet hvetemel
- 2,5 dl. Rugmel
- 2,5 dl. Lettkokte havregryn
- 1 ½ dl. Solsikkefrø
- 1 ½ dl. Ferskmalte linfrø
- 1 pk. Tørrgjær
- 1-2 ts. Havsalt
Framgangsmåte: Kok potetterningene i vannet. Tilsett oljen og mos med stavmikser.
Bland alle de tørre ingrediensene.
Bland alt, elt deigen, la heve ca. 1 time.
Form rundstykker og sett på bakeplate. (Deigen er forholdsvis løs, dypp hendene i vann.)
Etterhev ca. ½ time. To brett stekes med varmluft på 180 oC i ca. 35 min.